Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ρικέτσια (Rickettsia conorii), Αντισώματα IgMΠεριγραφή

Τα είδη του γένους Rickettsia είναι Gram αρνητικοί, αυστηρά ενδοκυττάριοι βάκιλλοι που πολλαπλασιάζονται εντός του κυτταροπλάσματος των ενδοθηλιακών κυττάρων. Η Rickettsia conorii, είναι ο αιτιολογικός παράγοντας του Μεσογειακού Κηλιδώδη Πυρετού.

Τα τσιμπούρια (κρότωνες) είναι τόσο ο φορέας όσο και η κύρια δεξαμενή των ρικετσιών του Μεσογειακού Κηλιδώδη Πυρετού. Οι άνθρωποι συνήθως μολύνονται μέσω του δαγκώματος από το τσιμπούρι ή λιγότερο συχνά μέσω της μολυσμένης αιμολέμφου του κρότωνα μετά τη σύνθλιψή του.

Γενικά, η νόσος χαρακτηρίζεται  κλινικά από το συνδυασμό πυρετού, πονοκέφαλου, μυαλγίας και ενός δερματικού κηλιδοβλατιδώδους εξανθήματος που αφορά το σύνολο του σώματος συμπεριλαμβανομένων των παλαμών και πελμάτων. Μπορεί να αναπτυχθεί εσχάρα στη θέση του τσιμπήματος από το τσιμπούρι, αλλά συχνά παραμένει απαρατήρητη, ενώ υπάρχει και τοπική λεμφαδενοπάθεια. Η περίοδος επώασης είναι συνήθως 4 έως 7 ημέρες. Ο Μεσογειακός Κηλιδώδης Πυρετός γενικά θεωρείται καλοήθους εξέλιξης νόσος, αλλά αναφέρονται και σοβαρές επιπλοκές στο 6% των ασθενών. Οι κακοήθεις μορφές της νόσου μπορεί να παρουσιάσουν πετεχειώδες εξάνθημα και μπορεί να οδηγήσουν σε νευρολογικές, νεφρικές ή καρδιακές επιπλοκές.

Η διάγνωση των ρικετσιώσεων βασίζεται στις ορολογικές δοκιμασίες. Η παρουσία των αντισωμάτων ανιχνεύεται συνήθως μετά από 10 ημέρες από την έναρξη των συστηματικών συμπτωμάτων και οι τίτλοι των αντισωμάτων κορυφώνονται μετά από 3 έως 4 εβδομάδες ή και αργότερα εάν έχει χορηγηθεί αντιβιοτική θεραπεία.

Τιμές Αναφοράς

 • Αντισώματα έναντι της Rickettsia conorii, τάξη αντισωμάτων IgG
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:64) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgG αντισωμάτων έναντι της Rickettsia conorii
  • Οριακό (Αραίωση 1:64– 1:128) Συνιστάται επανάληψη της δοκιμασίας μετά από 2 - 4 εβδομάδες
  • Θετικό (Αραίωση ≥ 1:256) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgG έναντι της Rickettsia conorii. Μπορεί να υποδηλώνει παρούσα ή προηγούμενη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό.

 

 • Αντισώματα έναντι της Rickettsia conorii, τάξη αντισωμάτων IgM
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:64) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgM αντισωμάτων έναντι της Rickettsia conorii
  • Θετικό (Αραίωση ≥ 1:64) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgM έναντι της Rickettsia conorii. Μπορεί να υποδηλώνει πρόσφατη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό.

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία πριν από την εξέταση
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |