Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ρικέτσια (Rickettsia mooseri), Αντισώματα IgMΠεριγραφή

Τα είδη του γένους Rickettsia είναι Gram αρνητικοί, αυστηρά ενδοκυττάριοι βάκιλλοι που πολλαπλασιάζονται εντός του κυτταροπλάσματος των ενδοθηλιακών κυττάρων. Η Rickettsia mooseri (Rickettsia typhi), είναι ο αιτιολογικός παράγοντας του ενδημικού (μυικού) τύφου.

Η Rickettsia typhi μεταδίδεται κυρίως με τον ψύλλο των αρουραίων, Xenopsylla cheopis, αν και οι ψείρες και τα ακάρεα είναι επίσης δυνητικοί φορείς. Οι αρουραίοι θεωρούνται η κύρια δεξαμενή των βακτηρίων, αλλά και άλλα σπονδυλωτά μπορεί να χρησιμεύσουν ως δεξαμενή συμπεριλαμβανομένων των ποντικιών, μυγαλών, οπόσουμ, κ.ά. Οι αρουραίοι και οι ψύλλοι του αρουραίου δεν πάσχουν από τη λοίμωξη με Rickettsia typhi και παραμένουν ισόβια μολυσμένα. Ο ενδημικός τύφος έχει παγκόσμια κατανομή, αλλά εμφανίζεται κυρίως σε λιμάνια και παράκτιες πόλεις, όπου η παρουσία των τρωκτικών είναι διαδεδομένη.

Οι κλινικές εκδηλώσεις του ενδημικού τύφου είναι παρόμοιες με εκείνες του επιδημικού τύφου, αν και ο πρώτος είναι συνήθως λιγότερο σοβαρός. Η περίοδος επώασης είναι συνήθως πιο παρατεταμένη από ό,τι εκείνη του επιδημικού τύφου. Τα πρόδρομα συμπτώματα περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, αρθραλγίες και αίσθημα αδιαθεσίας, με ή χωρίς χαμηλό πυρετό. Η έναρξη χαρακτηρίζεται από επίμονο πονοκέφαλο, υψηλό πυρετό και δερματικό εξάνθημα κυρίως στον κορμό. Το εξάνθημα είναι συνήθως λιγότερο εμφανές από αυτό του επιδημικού τύφου και μερικές φορές απουσιάζει. Οι επιπλοκές εξακολουθούν να είναι σπάνιες στον ενδημικό τύφο, ο οποίος θεωρείται γενικά καλοήθους εξέλιξης λόγω της πλήρους ίασης σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις.

Η διάγνωση των ρικετσιώσεων βασίζεται στις ορολογικές δοκιμασίες. Η παρουσία των αντισωμάτων ανιχνεύεται συνήθως μετά από 10 ημέρες από την έναρξη των συστηματικών συμπτωμάτων και οι τίτλοι των αντισωμάτων κορυφώνονται μετά από 3 έως 4 εβδομάδες ή και αργότερα εάν έχει χορηγηθεί αντιβιοτική θεραπεία. Παρά το γεγονός ότι ο ενδημικός τύφος είναι συνήθως μια ήπια ασθένεια, η καθυστέρηση στην έναρξη της κατάλληλης αντιβιοτικής θεραπείας είναι ο κύριος παράγοντας για την κακή πρόγνωση των ρικετσιώσεων.

Τιμές Αναφοράς

 • Αντισώματα έναντι της Rickettsia mooseri (Rickettsia typhi), τάξη αντισωμάτων IgG
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:64) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgG αντισωμάτων έναντι της Rickettsia mooseri
  • Οριακό (Αραίωση 1:64– 1:128) Συνιστάται επανάληψη της δοκιμασίας μετά από 2 - 4 εβδομάδες
  • Θετικό (Αραίωση ≥ 1:256) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgG έναντι της Rickettsia mooseri. Μπορεί να υποδηλώνει παρούσα ή προηγούμενη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό.

 

 • Αντισώματα έναντι της Rickettsia mooseri (Rickettsia typhi), τάξη αντισωμάτων IgM
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:64) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgM αντισωμάτων έναντι της Rickettsia mooseri
  • Θετικό (Αραίωση ≥ 1:64) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgM έναντι της Rickettsia mooseri. Μπορεί να υποδηλώνει πρόσφατη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό.

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία πριν από την εξέταση
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |