Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • M2-PK. Νέα Εξέταση για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου
  Ημερομηνία: 09-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  "Αν η εξέταση M2-PK είναι αρνητική τότε δεν χρειάζεται περεταίρω έλεγχος με κολονοσκόπηση" O καρκίνος του παχέος εντέρου είναι μία από τις πιο συχνές μορφές...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και Νόσος Alzheimer
  Ημερομηνία: 08-03-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Τα βακτήρια του εντέρου μπορεί να παίζουν ρόλο στη νόσο του ALZHEIMER Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Lund στη Σουηδία έδειξε ότι τα εντερικά βακτήρια μπορεί να...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Bartonella quintana, Αντισώματα IgMΠεριγραφή

Η Bartonella henselae και η Bartonella quintanaείναι μικρά, ​​πλειομορφικά, Gram-αρνητικά βακτήρια. Η φθείρα (ψείρα) του ανθρώπινου σώματος (Pediculus humanis) θεωρείτε ότι είναι το έντομο-φορέας για την Bartonella quintana. Το ζώο-ξενιστής για την Bartonella quintana δεν είναι γνωστό ενώ για την για την Bartonella henselae, η γάτα πιστεύεται ότι είναι τόσο η δεξαμενή όσο και ο φορέας της. Οι γάτες μπορούν να μολύνουν τους ανθρώπους άμεσα μέσω γρατσουνιάς, δαγκώματος ή με το γλείψιμο ή έμμεσα μέσω κάποιου αρθροπόδου-φορέα.

Η είσοδος της Bartonella στον οργανισμό γίνεται μέσω του δέρματος. Στις θέσεις αυτές δημιουργούνται χαρακτηριστικές αλλοιώσεις. Οι μικροοργανισμοί μπορεί να βρίσκονται μέσα σε κενοτόπια των ενδοθηλιακών κυττάρων και των μακροφάγων και μεταξύ των κυττάρων στις περιοχές νέκρωσης. Περιστασιακά οι μικροοργανισμοί παρατηρούνται και εντός των αιμοφόρων αγγείων, προκαλώντας διάσπαρτες ιστικές μολύνσεις με Bartonella στο αίμα, σε λεμφαδένες, στο σπλήνα, στο ήπαρ, στο μυελό των οστών και στην καρδιά.

Η Bartonella henselae έχει συσχετισθεί με τη νόσο εξ ονύχων γαλής (cat scratch disease), με ηπατική πελίωση και με ενδοκαρδίτιδα. Η Bartonella quintana έχει συσχετιστεί με τον πυρετό των χαρακωμάτων, με βακτηριακή αγγειωμάτωση και με ενδοκαρδίτιδα. Και οι δύο μπορούν να προκαλέσουν βακτηριακή αγγειωμάτωση, ένα σχετικά πρόσφατα αναγνωρισθέν σύνδρομο. Η βακτηριακή αγγειωμάτωση είναι μια αγγειακή πολλαπλασιαστική νόσος που περιλαμβάνει συνήθως το δέρμα και τους τοπικούς λεμφαδένες.

Η νόσος εξ ονύχων γαλής, ξεκινά ως μια δερματική βλατίδα ή φλύκταινα που αναπτύσσεται συνήθως μέσα σε μια εβδομάδα μετά από την επαφή με το μολυσμένο ζώο. Η περιφερειακή λεμφαδενοπάθεια που ακολουθεί, είναι το κυρίαρχο κλινικό χαρακτηριστικό της νόσου.

Ο πυρετός των χαρακωμάτων, ο οποίος ήταν σοβαρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια του Πρώτου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, χαρακτηρίζεται από υποτροπιάζοντα πυρετό και έντονο πόνο στις κνήμες.

Το ενδιαφέρον για την Bartonella quintana και την Bartonella henselae αυξήθηκε πρόσφατα αφού τεκμηριώθηκε η παρουσία τους σε ασθενείς με AIDS και σε μεταμοσχευμένους ασθενείς. Τόσο η ηπατική πελίωση όσο και η εμπύρετος βακτηριαιμία είναι δύο καταστάσεις που συναντώνται σε ασθενείς με AIDS ή ασθενείς που είναι ανοσοκατασταλμένοι. Παρότι ο πυρετός των χαρακωμάτων και η νόσος εξ ονύχων γαλής είναι συνήθως αυτοπεριοριζόμενες ασθένειες, τα υπόλοιπα νοσήματα που οφείλονται στη Bartonella, μπορεί να είναι απειλητικά για τη ζωή.

 

Τιμές Αναφοράς

 • Αντισώματα έναντι Bartonella henselae, τάξη αντισωμάτων IgG
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:128) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgG αντισωμάτων έναντι της Bartonella henselae
  • Θετικό (Αραίωση > 1:128) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgG έναντι της Bartonella henselae. Μπορεί να υποδηλώνει παρούσα ή προηγούμενη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό.

 

 • Αντισώματα έναντι Bartonella henselae, τάξη αντισωμάτων IgM
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:20) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgM αντισωμάτων έναντι της Bartonella henselae
  • Θετικό (Αραίωση > 1:20) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgM έναντι της Bartonella henselae. Μπορεί να υποδηλώνει παρούσα ή πρόσφατη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό.

 

 • Αντισώματα έναντι Bartonella quintana, τάξη αντισωμάτων IgG
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:128) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgG αντισωμάτων έναντι της Bartonella quintana
  • Θετικό (Αραίωση > 1:128) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgG έναντι της Bartonella quintana. Μπορεί να υποδηλώνει παρούσα ή προηγούμενη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό.

 

 • Αντισώματα έναντι Bartonella quintana, τάξη αντισωμάτων IgM
  • Αρνητικό (Αραίωση < 1:20) Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα IgM αντισωμάτων έναντι της Bartonella quintana
  • Θετικό (Αραίωση > 1:20) Ανιχνεύσιμα επίπεδα αντισωμάτων IgM έναντι της Bartonella quintana. Μπορεί να υποδηλώνει παρούσα ή πρόσφατη λοίμωξη από τον μικροοργανισμό.

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |