Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Καλλιέργεια Αίματος (Αιμοκαλλιέργεια)Οι Καλλιέργειες Αίματος (ή Αιμοκαλλιέργειες) πραγματοποιούνται για την ανίχνευση βακτηρίων στο αίμα. Η βακτηριαιμία (η παρουσία δηλαδή βακτηρίων στο αίμα) μπορεί να είναι διαλείπουσα και παροδική, εκτός από τις περιπτώσεις ενδοκαρδίτιδας και πυώδους θρομβοφλεβίτιδας. Ένα επεισόδιο βακτηριαιμίας συνήθως συνοδεύεται από ρίγη και πυρετό και ως εκ τούτου, η Καλλιέργεια Αίματος θα πρέπει να γίνεται όταν ο ασθενής εκδηλώνει αυτά τα συμπτώματα, έτσι ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες απομόνωσης των βακτηρίων στις καλλιέργειες. Είναι σημαντικό επίσης να λαμβάνονται τουλάχιστον δύο δείγματα καλλιέργειας από δύο διαφορετικές θέσεις λήψης. Αν η μία καλλιέργεια εμφανίσει βακτήρια και η άλλη όχι, μπορούμε να υποθέσουμε με ασφάλεια ότι τα βακτήρια στην πρώτη καλλιέργεια μπορεί να αποτελούν επιμόλυνση και όχι τον πραγματικό μολυσματικό παράγοντα. Όταν και οι δύο καλλιέργειες εμφανίσουν τον μολυσματικό παράγοντα, υπάρχει βακτηριαιμία και προκαλείται από τον οργανισμό που αναπτύχθηκε στις καλλιέργειες.

Αν ο ασθενής λαμβάνει αντιβιοτικά κατά τη διάρκεια της λήψης της καλλιέργειας τότε πρέπει να προστεθεί ειδική ρητίνη στο καλλιεργητικό μέσο προκειμένου να αναιρέσει την αντιβιοτική δράση στην αναστολή της ανάπτυξης των αναζητούμενων βακτηρίων στην καλλιέργεια. Επίσης, το δείγμα του αίματος θα πρέπει να λαμβάνεται λίγο πριν χορηγηθεί η επόμενη δόση του αντιβιοτικού. Όλες οι καλλιέργειες πρέπει να πραγματοποιούνται πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας με αντιβιοτικά.

Οι περισσότεροι οργανισμοί χρειάζονται περίπου 24 ώρες για να αναπτυχθούν. Συχνά βέβαια μπορεί να χρειασθούν 48 έως 72 ή και περισσότερες ώρες για την ανάπτυξη και την ταυτοποίηση του οργανισμού. Οι αναερόβιοι μικροοργανισμοί και οι μύκητες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθούν.

 

Πιθανές Ερμηνείες Παθολογικών Τιμών

 • Βακτηριαιμία

 

Προετοιμασία Ασθενούς

 • Η λήψη του δείγματος πρέπει να προηγηθεί της πιθανής λήψης αντιβιοτικών .
 • Δεν χρειάζεται νηστεία πριν από τη λήψη του δείγματος
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |