Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Βαρβιτουρικά (BAR) Ούρων [Ποσοτικός Προσδιορισμός]Περιγραφή

Τα Βαρβιτουρικά είναι μια ομάδα φαρμάκων που δρουν ως κατασταλτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Τα οπιοειδή, οι βενζοδιαζεπίνες και το αλκοόλ είναι επίσης κατασταλτικά του ΚΝΣ και η δράση τους φαίνεται στο χρήστη ως μια συνολική αίσθηση ηρεμίας. Τα Βαρβιτουρικά εισήχθησαν στην ιατρική το 1903 και κατείχαν δεσπόζουσα θέση ως ηρεμιστικά και υπνωτικά φάρμακα, για το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Δυστυχώς, επειδή τα βαρβιτουρικά έχουν σχετικά χαμηλό δείκτη θεραπευτικού/τοξικού αποτελέσματος και επιπλέον προκαλούν ισχυρό εθισμό, έγιναν γρήγορα ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας. Οι βενζοδιαζεπίνες στη δεκαετία του 60, αντικατέστησαν τα βαρβιτουρικά λόγω της υψηλότερης ασφάλειάς τους και του λίγο χαμηλότερου εθισμού που προκαλούσαν.

Τα Βαρβιτουρικά ταξινομούνται ως πολύ βραχείας, βραχείας, ενδιάμεσης και μακράς διάρκειας δράσης ανάλογα με το πόσο γρήγορα θα ενεργήσουν καθώς και τη διάρκεια της δράσης τους. Τα πολύ βραχείας δράσης, όπως η θειοπεντάλη, δημιουργούν απώλεια των αισθήσεων μέσα σε περίπου ένα λεπτό μετά από ενδοφλέβια χορήγησή τους και χρησιμοποιούνται στην προετοιμασία των ασθενών για το χειρουργείο. Τα Βαρβιτουρικά σπάνια συνταγογραφούνται πλέον για τη θεραπεία της αϋπνίας, του άγχους ή του στρες λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου σωματικής εξάρτησης και της δυνητικά θανατηφόρας υπερβολικής δοσολογίας.

Φυσιολογικές δράσεις: Μείωση αρτηριακής πίεσης, αναπνευστική καταστολή, κόπωση, πυρετός, διαταραχή συντονισμού, νυσταγμός, διαταραχές ομιλίας και αταξία.

Ψυχολογικές δράσεις: Υπνηλία, ζάλη, ασυνήθιστος ενθουσιασμός, ευερεθιστότητα, δυσκολία συγκέντρωσης, καταστολή, σύγχυση, μειωμένη κρίση, εθισμός, ευφορία, μείωση του άγχους και απώλεια αναστολών.

Τοξικότητα: Τα Βαρβιτουρικά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα όταν γίνεται κατάχρηση μαζί με αλκοόλ, με οπιοειδή και βενζοδιαζεπίνες επειδή δρουν στους ίδιους υποδοχείς στο σώμα και επομένως ενισχύουν τη δράση του φαρμάκου. Τα συμπτώματα της υπερδοσολογίας μπορεί να περιλαμβάνουν: υπνηλία, διαταραχές ομιλίας, νυσταγμό, υπόταση, αταξία, αναπνευστική καταστολή, καταστολή του ΚΝΣ, υποθερμία, δερματικές βλάβες, κώμα, καρδιοαναπνευστική ανακοπή και θάνατο. Θάνατοι προκύπτουν επίσης από οξεία νεφρική ανεπάρκεια, πνευμονία, οξεία πνευμονική βλάβη, εγκεφαλικό οίδημα και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Τα Βαρβιτουρικά ανιχνεύονται στα ούρα από 3 ημέρες (τα βραχείας δράσεως) έως και 15 ημέρες (τα μακράς δράσεως). Ανιχνεύονται οι εξής ουσίες: σεκοβαρβιτάλη, αμοβαρβιτάλη, απροβαρβιτάλη,  βουταβαρβιτάλη, βουταλβιτάλη, βουτεθάλη, κυκλοπεντοβαρβιτάλη, πεντοβαρβιτάλη,  φαινοβαρβιτάλη.

 

Εξέταση

Ποσοτικός έλεγχος των ούρων για την παρουσία Βαρβιτουρικών.

 

Τιμές Αναφοράς

 • < 200 ng/ml

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται συγκέντρωση τυχαίου δείγματος ούρων.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |