Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Βενζοδιαζεπίνες (BZD) Ούρων [Ποσοτικός Προσδιορισμός]Περιγραφή

Οι Βενζοδιαζεπίνες είναι μια μεγάλη ομάδα φαρμάκων που δρουν ως κατασταλτικά του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ). Τα οπιοειδή και το αλκοόλ είναι επίσης κατασταλτικά του ΚΝΣ και η δράση τους φαίνεται στο χρήστη ως μια συνολική αίσθηση ηρεμίας. Η εμπορία των Βενζοδιαζεπινών ξεκίνησε στη δεκαετία του 60, σχεδιασμένα για τη θεραπεία των σπασμών, της αϋπνίας, των διαταραχών άγχους, των συμπτωμάτων στέρησης στη θεραπεία του αλκοολισμού και σαν μυοχαλαρωτικά. Υπάρχουν τρεις γενικές κατηγορίες Βενζοδιαζεπινών ανάλογα το χρόνο δράσης τους: βραχείας δράσης, ενδιάμεσης δράσης και μακράς δράσης.

Φυσιολογικές δράσεις: Μειωμένη λίμπιντο, στυτική δυσλειτουργία, υπόταση, αναπνευστική καταστολή, ναυτία, έλλειψη συντονισμού, διαταραχή δεξιοτήτων οδήγησης, θόλωση όρασης, αυξημένες επιληπτικές κρίσεις σε επιληπτικούς.

Ψυχολογικές δράσεις: Υπνηλία, ζάλη, μειωμένη εγρήγορση και συγκέντρωση, κατάθλιψη, άρση αναστολών, αλλαγές στην όρεξη, σύγχυση, ευφορία, εφιάλτες, επιθετικότητα, βία, παρορμητικότητα, ευερεθιστότητα, αμνησία, μείωση IQ.

Τοξικότητα: Οι Βενζοδιαζεπίνες είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες όταν γίνεται κατάχρηση μαζί με αλκοόλ, οπιοειδή και βαρβιτουρικά, επειδή ενεργούν στους ίδιους υποδοχείς στο σώμα και συνεπώς ενισχύουν τη δράση του φαρμάκου. Τα συμπτώματα της υπερδοσολογίας μπορεί να περιλαμβάνουν: υπνηλία, διαταραχές ομιλίας, νυσταγμό, υπόταση, αταξία, αναπνευστική καταστολή, κώμα, καρδιοαναπνευστική ανακοπή και θάνατο.

Οι Βενζοδιαζεπίνες ανιχνεύονται στα ούρα από 3 ημέρες (οι βραχείας δράσεως) έως και 15 ημέρες (οι μακράς δράσεως). Ανιχνεύονται οι εξής ουσίες: οξαζεπάμη, αλπραζολάμη, α-υδροξυ-αλπραζολάμη, βρωμαζεπάμη, χλωροδιαζεποξείδη, κλοναζεπάμη, κλοβαζάμη, κλοναζεπάμη, δελοραζεπάμη, δεσαλκυλφθοριοαζεπάμη, διαζεπάμη, εσταζολάμη, φθοριονιτραζεπάμη, λοραζεπάμη, μιδαζολάμη, νιτραζεπάμη, νορχλωροδιαζεποξείδιο, νορδιαζεπάμη, τεμαζεπάμη, τριαζολάμη.

 

Εξέταση

Ποσοτικός έλεγχος των ούρων για την παρουσία Βενζοδιαζεπινών.

 

Τιμές Αναφοράς

 • < 300 ng/ml

 

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Απαιτείται συγκέντρωση τυχαίου δείγματος ούρων.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |