Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Ειδική IgE C2 Πενικιλλίνη V (Penicilloyl V)Αλλεργιογόνο: Πενικιλλίνη V (Penicilloyl V)

Κωδικός: C2

Ομάδα: Φάρμακα (Drugs)

Συνώνυμα:

Ο έλεγχος για τα ειδικά IgE αντισώματα μπορεί να είναι χρήσιμος για τη διάγνωση της αλλεργικής νόσου καθώς και στο να καθορίσουν ποια είναι τα υπεύθυνα αλλεργιογόνα για την έναρξη των σημείων και συμπτωμάτων της αλλεργίας. Ο έλεγχος μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος για τον εντοπισμό των αλλεργιογόνων τα οποία μπορεί να είναι υπεύθυνα για κάποιο επεισόδιο αναφυλακτικής αντίδρασης, για να επιβεβαιώσει την ευαισθητοποίηση σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα πριν την έναρξη ανοσοθεραπείας, καθώς και για να διερευνηθεί η εξειδίκευση των αλλεργικών αντιδράσεων σε αλλεργιογόνα όπως τα δηλητήρια των εντόμων, τα φάρμακα ή τα χημικά αλλεργιογόνα.

Οι κλινικές εκδηλώσεις της άμεσης υπερευαισθησίας (αλλεργίας) προκαλούνται από την απελευθέρωση προφλεγμονωδών μεσολαβητών (ισταμίνη, λευκοτριένια και προσταγλανδίνες) από ευαισθητοποιημένα με ανοσοσφαιρίνη Ε (IgE) κύτταρα (ιστιοκύτταρα και βασεόφιλα) όταν τα δεσμευμένα πάνω στα κύτταρα αντισώματα IgE αλληλεπιδρούν με το αλλεργιογόνο. Η εξέταση του αίματος για την ύπαρξη ειδικών IgE αντισωμάτων παρέχει μία ένδειξη της ανοσολογικής απόκρισης στο ή στα αλλεργιογόνα που μπορεί να σχετίζονται με την αλλεργία.

Τα αλλεργιογόνα που επιλέγονται για την εξέταση συχνά εξαρτώνται από την ηλικία του ασθενούς, το ιστορικό της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα, την εποχή του έτους καθώς και τις κλινικές εκδηλώσεις. Σε άτομα με προδιάθεση να αναπτύξουν αλλεργική νόσο, η αλληλουχία της ευαισθητοποίησης και οι κλινικές εκδηλώσεις δημιουργούνται συνήθως ως εξής: έκζεμα και αναπνευστικές εκδηλώσεις (ρινίτιδα και βρογχόσπασμος) σε βρέφη και παιδιά κάτω των 5 ετών λόγω ευαισθησίας σε τρόφιμα (γάλα, αυγό, σόγια και πρωτεΐνες σιταριού) ακολουθούμενη από αναπνευστικές εκδηλώσεις (ρινίτιδα και άσθμα), σε μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες λόγω ευαισθησίας σε εισπνεόμενα αλλεργιογόνα (ακάρεα σκόνης, μούχλα, γύρη).

Τιμές αναφοράς

Κλάση 0: < 0.34 kU/L Μη ανιχνεύσιμα επίπεδα

Κλάση 1: 0.35 – 0.69 kU/L Μη καθορισμένη κλινική σημασία

Κλάση 2: 0.70 – 3.49 kU/L Ασθενώς Θετικό

Κλάση 3: 3.50 – 17.49 kU/L Θετικό

Κλάση 4: 17.50 – 49.99 kU/L Εντόνως Θετικό

Κλάση 5: ≥ 50.00 Εντόνως Θετικό

Οι τιμές αναφοράς ισχύουν για όλες τις ηλικίες.

Ανίχνευση των ειδικών αντισωμάτων IgE στον ορό (Κλάση 2 ή μεγαλύτερη) υποδηλώνει αυξημένη πιθανότητα αλλεργικής νόσου και καθορίζει τα αλλεργιογόνα που μπορεί να είναι υπεύθυνα για την εκδήλωση των σημείων και των συμπτωμάτων της νόσου.

Μερικά άτομα με κλινικά ασήμαντη ευαισθησία σε αλλεργιογόνα μπορεί να έχουν μετρήσιμα επίπεδα IgE αντισωμάτων στον ορό, και για το λόγο αυτό τα αποτελέσματα πρέπει να ερμηνεύονται σε σχέση με την κλινική εικόνα του ασθενούς.

Προετοιμασία Ασθενούς για την Εξέταση

 • Δεν απαιτείται νηστεία πριν από την εξέταση.

Κατάλογος Αλλεργιογόνων

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |