Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Έλεγχος Γυναικείας Υπογονιμότητας & Αμμηνόρροιας (F9)Αμηνόρροια είναι η απουσία εμμήνου ρύσεως. Σε κορίτσια πριν την εφηβεία, σε γυναίκες κατά τη διάρκεια της κύησης και του θηλασμού καθώς και κατά τη διάρκεια και μετά την εμμηνόπαυση, η αμηνόρροια είναι αναμενόμενη και φυσιολογική (Φυσιολογική Αμηνόρροια).

Ως πρωτοπαθής αμηνόρροια χαρακτηρίζεται η κατάσταση μη εμφάνισης εμμήνου ρύσεως και θεωρείται μη φυσιολογική εάν το κορίτσι δεν εμφανίζει έμμηνο ρύση και ανάπτυξη των δευτερογενών χαρακτήρων του φύλου ως την ηλικία των 14 ετών ή εάν έχει φυσιολογική ανάπτυξη των δευτερογενών χαρακτήρων του φύλου και μη εμφάνιση εμμήνου ρύσεως μέχρι την ηλικία των 16 ετών.

Ως δευτεροπαθής αμηνόρροια χαρακτηρίζεται η απουσία εμμήνου ρύσεως για έξι συνεχόμενους μήνες σε γυναίκα που προηγουμένως είχε φυσιολογικούς κύκλους (εκτός των περιόδων Φυσιολογικής Αμηνόρροιας).

Ποσοστό 10-20% των γυναικών με προβλήματα υπογονιμότητας εμφανίζουν αμηνόρροια ενώ εμφανίζεται συχνά (μέχρι και 50%) σε αθλήτριες μεγάλων αποστάσεων (υψηλού επιπέδου αθλήτριες  που τρέχουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα την εβδομάδα).

 

Ο Έλεγχος Γυναικείας Υπογονιμότητας / Αμηνόρροιας (F9) περιλαμβάνει τις εξετάσεις:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |