Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Εργαστήριο ΑνδρολογίαςΕργαστήριο Ανδρολογίας Διαγνωστικής Αθηνών

Το Ειδικό Εργαστήριο στη Διερεύνηση της Ανδρικής Γονιμότητας

Η Διαγνωστική Αθηνών παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών για την ακριβή διάγνωση της ανδρικής υπογονιμότητας. Όντας ένα κλινικό διαγνωστικό εργαστήριο είναι σε θέση να παρέχει το σύνολο των εργαστηριακών εξετάσεων που απαιτούνται, προκειμένου να διερευνηθεί πλήρως η ανδρική υπογονιμότητα. Έτσι, εκτός από το πλήρες σπερμοδιάγραμμα, τον ορμονολογικό έλεγχο, τις καλλιέργειες του σπέρματος, την ανίχνευση παθογόνων μικροοργανισμών με μοριακό έλεγχο (PCR), τις βιοχημικές και ανοσολογικές εξετάσεις στο σπέρμα, τις εξετάσεις γενετικής (καρυότυπος, μικροελλείψεις χρωμοσώματος Υ, έλεγχος κυστικής ίνωσης), το εργαστήριο μπορεί και παρέχει εξειδικευμένες εξετάσεις ανδρολογίας όπως η βιωσιμότητα των σπερματοζωαρίων, η εξέταση της υποοσμωτικής διόγκωσης των σπερματοζωαρίων, ο κατακερματισμός του DNA, ο προσδιορισμός των ελεύθερων ριζών οξυγόνου και η μέτρηση της ολικής αντιοξειδωτικής κατάστασης του σπέρματος. Η λήψη του ιατρικού ιστορικού σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των εξετάσεων επιτρέπουν τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εικόνας για την κατάσταση της υγείας του εξεταζόμενου και την αξιολόγηση του ανδρικού παράγοντα στην υπογονιμότητα του ζεύγους.

Το εργαστήριο προσφέρει τις ιατρικές του υπηρεσίες μέσα σε μια ατμόσφαιρα σεβασμού και αξιοπρέπειας. Από την υποδοχή και τη λήψη του ιατρικού ιστορικού του ασθενούς μέχρι την έγκαιρη έκδοση των αποτελεσμάτων, το Εργαστήριο και οι Υπηρεσίες Ανδρολογίας έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στις ανάγκες σας. Η Αμερικανική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM) συνιστά την αξιολόγηση του άνδρα εάν η εγκυμοσύνη δεν έχει συμβεί μέσα σε ένα έτος ελεύθερων (χωρίς προφυλάξεις) σεξουαλικών επαφών και το οποίο αποτελεί και τον τυπικό ορισμό για την υπογονιμότητα. Η υπογονιμότητα επηρεάζει περίπου το 15% όλων των ζευγαριών ενώ στο 30 έως 40% από αυτά τα ζευγάρια, η στειρότητα οφείλεται τόσο στον ανδρικό όσο και στο γυναικείο παράγοντα. Σε ποσοστό περίπου 20% των υπογόνιμων ζευγαριών, η αδυναμία να συλλάβουν οφείλεται εξ ολοκλήρου στον ανδρικό παράγοντα.

Επιλέγοντας τη Διαγνωστική Αθηνών για τις εξετάσεις σας, εξασφαλίζετε μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων:

 • Εμπειρία: Οι εξετάσεις στο σπέρμα είναι πολύπλοκες και τεχνικά απαιτητικές. Μια ακατάλληλη ή ανεπαρκής ανάλυση σπέρματος μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια ιατρικής πληροφορίας, γεγονός που μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την θεραπεία του ασθενούς. Σε αντίθεση με πολλές άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, η ανάλυση σπέρματος στηρίζεται αποκλειστικά στην εμπειρία εκείνων που την εκτελούν. Στη Διαγνωστική Αθηνών διαθέτουμε εξελιγμένα πρωτόκολλα εργαστηριακής ανάλυσης και το σύνολο των εξετάσεων πραγματοποιείται και επιβλέπεται από τον πολύ έμπειρο εργαστηριακό Ιατρό Βιοπαθολόγο, επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου.
 • Χρόνος: Για να έχουμε ακριβή αποτελέσματα στην ανάλυση του σπέρματος, το δείγμα πρέπει να εξετασθεί εντός μίας ώρας από τη συλλογή του. Εάν όχι, η μέτρηση της κινητικότητας των σπερματοζωαρίων καθώς και ορισμένα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι εξαιρετικά ανακριβή. Στη Διαγνωστική Αθηνών η εξέταση πραγματοποιείται στο χώρο του εργαστηρίου, κατόπιν ραντεβού ενώ δεν αναλύεται άλλο δείγμα ταυτόχρονα. Στην ιδανική περίπτωση, το δείγμα πρέπει να συλλέγεται στο εργαστήριο. Υπάρχει όμως η δυνατότητα να προσκομίσετε το δείγμα από το σπίτι ακολουθώντας τις οδηγίες λήψης.
 • Πληρότητα Εργαστηρίου: Κατά τη διάρκεια της ανάλυσης του σπέρματος, ορισμένα ευρήματα μπορεί να υποδείξουν την ανάγκη για πρόσθετες εξετάσεις. Στη Διαγνωστική Αθηνών, ένα ιατρικό κλινικό εργαστήριο, έχουμε την ικανότητα να κάνουμε όλες τις εξετάσεις που μπορεί να απαιτηθούν είτε στο σπέρμα, είτε στα ούρα, είτε στο αίμα του ασθενούς, προκειμένου να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια της ανδρικής υπογονιμότητας.
 • Ιατρική γνωμάτευση. Τα τελικά αποτελέσματα δεν αποτελούν μόνο αριθμούς και μετρήσεις. Αντιπροσωπεύουν μια ιατρική πραγματικότητα. Τα αποτελέσματα συζητούνται και αναλύονται από τον Ιατρό του εργαστηρίου στον ασθενή, διευκρινίζοντας πιθανές απορίες. Επιπλέον, τα αποτελέσματα συζητούνται με το γιατρό σας, βοηθώντας και συμμετέχοντας ώστε να δημιουργηθεί εγκαίρως το κατάλληλο σχέδιο θεραπευτικής παρέμβασης.


Οι εξετάσεις και οι υπηρεσίες του Εργαστηρίου μας στη διερεύνηση της ανδρικής υπογονιμότητας περιλαμβάνουν:

 

Αναλύσεις Σπέρματος

 

Βιοχημικές Εξετάσεις Σπέρματος

 

Ανοσολογικές Εξετάσεις Σπέρματος

 • Αντισπερμικά Αντισώματα Σπέρματος – Άμεση (Σπερματοζωαρίων)
 • Αντισπερμικά Αντισώματα Σπέρματος – Έμμεση (Σπερματικού Πλάσματος)

 

Εξειδικευμένες Αναλύσεις Σπέρματος

 

Καλλιέργειες Σπέρματος

 • Καλλιέργεια Σπέρματος για Αερόβια Μικρόβια
 • Καλλιέργεια Σπέρματος για Αναερόβια Μικρόβια
 • Καλλιέργεια Σπέρματος για Μύκητες
 • Καλλιέργεια Σπέρματος για Neisseria gonorrhoeae (Γονόκοκκος)
 • Καλλιέργεια Σπέρματος για Mycoplasma hominis (Μυκόπλασμα)
 • Καλλιέργεια Σπέρματος για Ureaplasma urealyticum (Ουρεάπλασμα)
 • Καλλιέργεια Σπέρματος για Trichomonas vaginalis (Τριχομονάδα)
 • Τεστ Ευαισθησίας στα Αντιβιοτικά (Αντιβιόγραμμα) για τους μικροοργανισμούς που απομονώνονται από το δείγμα

 

Μοριακές Εξετάσεις Σπέρματος

 

Εξετάσεις Γενετικής

 

Ενδοκρινολογικές Εξετάσεις

 

Δείγμα Απάντησης Σπερμοδιαγράμματος

 

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |