Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Έλεγχος Εμμηνόπαυσης (F8)Εμμηνόπαυση είναι  η χρονική περίοδος στην ζωή μιας γυναίκας κατά την οποία οι ωοθήκες παράγουν όλο και λιγότερα οιστρογόνα, γεγονός που οδηγεί στη διακοπή της εμμήνου ρύσεως. Άλλες ορμονικές αλλαγές κατά την περίοδο αυτή περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και αυξημένες συγκεντρώσεις γοναδοτροπίνης και ανδρογόνων. Η εμμηνόπαυση συμβαίνει συνήθως σε ηλικία μεταξύ 45 και 55 ετών, χωρίς όμως να αποκλείεται η πιθανότητα εμφάνισης αργότερα ή και αρκετά νωρίτερα.

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης περιλαμβάνουν εξάψεις, λήθαργο, διαταραχές του ύπνου και κολπική ξηρότητα. Η βαρύτητα των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης ποικίλλει. Μερικές γυναίκες έχουν λίγα συμπτώματα εμμηνόπαυσης ενώ άλλες μπορεί να απαιτήσουν θεραπείες όπως η ορμονική υποκατάσταση.

Η μείωση της πυκνότητας των οστών είναι εντονότερη 2 - 5 έτη μετά την έναρξη της εμμηνόπαυσης και η οποία τελικά μπορεί να καταλήξει σε οστεοπόρωση. Η αύξηση των λιπιδίων του αίματος μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση και αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων. Εάν τα συμπτώματα είναι σοβαρά μπορεί να απαιτηθεί θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης.

Ο Έλεγχος Εμμηνόπαυσης (F8) περιλαμβάνει τις εξετάσεις:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |