Εξετάσεις Α - Ω
Α
Β
Γ
Δ
Ε
Ζ
Η
Θ
Ι
Κ
Λ
Μ
0 - 9
Ν
Ξ
Ο
Π
Ρ
Σ
Τ
Υ
Φ
Χ
Ψ
Ω
A - Z
Αναζήτηση
 
 
 • Πρόσφατα άρθρα
 • Καλοκαιρινό Ωράριο Λειτουργίας
  Ημερομηνία: 28-07-2017
  Κατηγορία: Διάφορα
  Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου θα είμαστε ανοιχτά Δευτέρα με Παρασκευή από τις 07.30 μέχρι και τις 15.30. Η Διαγνωστική Αθηνών θα παραμείνει κλειστά την εβδομάδα 14...
 • Εντερικό Μικροβίωμα και EnteroScan
  Ημερομηνία: 13-07-2017
  Κατηγορία: Εντερικό Μικροβίωμα
  Προκειμένου να μπορούμε να συνεννοηθούμε μιλώντας για το Εντερικό Μικροβίωμα, θα πρέπει αρχικά να συμφωνήσουμε σε κάποιους ορισμούς: Μικροβιοκοινότητα...
 
 
Εγγραφείτε στο Newsletter
 
Ονοματεπώνυμο:
 
e-mail:
 
Έλεγχος Αναιμίας (A11)Ως αναιμία χαρακτηρίζονται τα εργαστηρικά ευρήματα της μείωσης του Αιματοκρίτη, της Αιμοσφαίρινης ή και του αριθμού των Ερυθρών Αιμσφαιρίων στο αίμα, σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά που αντιστοιχούν στην ηλικία και το φύλο του εξεταζόμενου.

Υπάρχουν αρκετές μορφές αναιμίας, μερικές από τις οποίες αναφέρονται παρακάτω:

Απλαστική Αναιμία: οφείλεται στην αδυναμία των μυελού των οστών να παράγει τις πρόδρομες μορφές των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Σιδηροπενική Αναιμία: είναι η πιο συνιθισμένη μορφή αναιμίας και οφείλεται στην έλλειψη σιδήρου είτε λόγω ανεπαρκούς πρόσληψης (από την τροφή) είτε στην εκτεταμένη απώλεια αίματος.

Μεγαλοβλαστική Αναιμία: οφείλεται στην έλλειψη της Βιταμίνης Β12 ή του Φυλλικού Οξέως (Βιταμίνη Β9), μόρια πολύ σημαντικά στην διαδικασία της αιμοποίησης.

Κακοήθης Αναιμία: οφείλεται στην έλλειψη ή στην μειωμένη δραστικότητα του Ενδογενούς Παράγοντα, ενός μορίου υπεύθυνου για την απορρόφηση της Βιταμίνης Β12.

Αιμολυτική Αναιμία: οφείλεται στην πρόωρη καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων.

 

Ο Έλεγχος Αναιμίας (A11) περιλαμβάνει τις εξετάσεις:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 210 7777654 για να κλείσετε το ραντεβού σας.
 

 
 
TOP
 
Τελευταία ενημέρωση:12-11-2016
 
copyright © 2010 - 2016 - athenslab.gr
| |