URL path: Αρχική σελίδα // Blog // Έλεγχος Ανοσοποιητικού Συστήματος - ImmuneScan® // ImmuneScan® Έλεγχος Ανοσοποιητικού Συστήματος (Έντυπο)
Blog
Έλεγχος Ανοσοποιητικού Συστήματος - ImmuneScan®

ImmuneScan® Έλεγχος Ανοσοποιητικού Συστήματος (Έντυπο)

Τι είναι το ανοσοποιητικό σύστηµα;

Το ανοσοποιητικό σύστηµα αποτελεί ένα εκπληκτικό δίκτυο µεταξύ ανοσοποιητικό σύστηµα; κυττάρων και πρωτεϊνών που συνεργάζονται αρµονικά προκειµένου να παρέχουν άµυνα κατά των µολύνσεων στον οργανισµό. Αυτά τα κύτταρα και οι πρωτεΐνες δεν αποτελούν ένα ενιαίο όργανο όπως η καρδιά ή το ήπαρ, αλλά βρίσκονται διασπαρµένα σε όλο το σώµα ώστε να παρέχουν γρήγορη ανταπόκριση σε πιθανές µολύνσεις.

Το ανοσοποιητικό σύστηµα διαιρείται σε δύο µεγάλα υποσυστήµατα: Το ενδογενές ή έµφυτο και το προσαρµοστικό ή επίκτητο ανοσοποιητικό σύστηµα.

Το ανοσοποιητικό σύστηµα µπορεί να αναγνωρίσει και να θυµηθεί εκατοµµύρια διαφορετικούς εισβολείς και µπορεί να παράγει µόρια και κύτταρα απόλυτα ειδικά για τον κάθε εισβολέα. Το µυστικό της επιτυχίας του είναι το περίπλοκο και εξαιρετικά δυναµικό δίκτυο επικοινωνίας. Εκατοµµύρια κύτταρα, οργανωµένα σε σύνολα και υποσύνολα, συγκεντρώνονται γύρω από τους εισβολείς και µεταδίδουν πληροφορίες το ένα στο άλλο. Μόλις το κύτταρο λάβει το µήνυµα, αρχίζει να παράγει ισχυρά χηµικά µόρια. Αυτές οι ουσίες επιτρέπουν στα ίδια τα κύτταρα να ρυθµίζουν την ανάπτυξη και τη δράση τους, να ρυθµίζουν τη δράση άλλων κυττάρων και να κατευθύνουν νέα κύτταρα στα σηµεία του προβλήµατος.

Σε ποια νοσήµατα εµπλέκεται το ανοσοποιητικό σύστηµα;

Για να λειτουργήσει οµαλά ο ανθρώπινος οργανισµός χρειάζεται ένα ακέραιο ανοσοποιητικό σύστηµα το οποίο θα λειτουργεί συντονισµένα και αποτελεσµατικά αναγνωρίζοντας και καταστρέφοντας µόνο τους επιβλαβείς εσωτερικούς και εξωτερικούς εισβολείς (ιοί, µικρόβια, παράσιτα, µύκητες, καρκινικά κύτταρα) και ταυτόχρονα θα πρέπει η αντίδραση αυτή να περιορίζεται στην απολύτως αναγκαία και να µην είναι καταστροφική για τους φυσιολογικούς ιστούς.

  • Όταν το ανοσοποιητικό σύστηµα είναι υπερδραστήριο και αντιδρά έντονα έναντι εσωτερικών στόχων τότε δηµιουργούνται αυτοανοσίες
  • Όταν το ανοσοποιητικό σύστηµα είναι υπερδραστήριο και αντιδρά έντονα έναντι εξωτερικών στόχων τότε δηµιουργούνται υπερευασθησίες (π.χ. αλλεργίες)
  • Όταν το ανοσοποιητικό σύστηµα είναι αδύναµο και υποτονικό και δεν αντιδρά έναντι εσωτερικών στόχων, δηλαδή δεν µπορεί να αναγνωρίσει και να αποµακρύνει τα νεοπλασµατικά κύτταρα, τότε δηµιουργείται καρκίνος
  • Όταν το ανοσοποιητικό σύστηµα είναι αδύναµο και υποτονικό και δεν αντιδρά έναντι εξωτερικών στόχων, τότε δηµιουργούνται χρόνιες και επαναλαµβανόµενες λοιµώξεις από µικρόβια, ιούς, παράσιτα και µύκητες

Πόσο δυνατή είναι η άµυνα του οργανισµού σας;

Ποιους αφορά το ImmuneScan®
 
  • Τους ανθρώπους που πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσηµα ή όταν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό αυτοανοσίας
  • Όσους πάσχουν από ανεξήγητες αλλεργίες, δυσανεξίες και συχνές λοιµώξεις
  • Όσους θέλουν να προλάβουν την εµφάνιση νοσηµάτων του σύγχρονου τρόπου ζωής
     
Εξετάσεις ImmuneScan®
 
  • Βασικός Έλεγχος Ανοσοποιητικού

Περιλαµβάνει τον έλεγχο της ακεραιότητας του ενδογενούς ή έµφυτου (Innate) καθώς και του προσαρµοστικού ή επίκτητου (Adaptive) ανοσοποιητικού συστήµατος.

  • Πλήρης Έλεγχος Ανοσοποιητικού

Περιλαµβάνει τον έλεγχο της ακεραιότητας του ενδογενούς ή έµφυτου (Innate) και του προσαρµοστικού ή επίκτητου (Adaptive) ανοσοποιητικού συστήµατος και επιπλέον τη µέτρηση των µορίων διακυτταρικής επικοινωνίας του ανοσοποιητικού, την Ιντερλευκίνη 10, την Ιντερλευκίνη 2 και τον Παράγοντα Νέκρωσης Όγκων α (TNFα).

  • Έλεγχος Th1 / Th2 Ισορροπίας Ανοσοποιητικού

Αποτελεί ένα πολύτιµο βοήθηµα κυρίως σε ασθενείς µε αυτοάνοσα νοσήµατα και άλλες διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήµατος, έτσι ώστε να σχεδιασθούν οι κατάλληλες εξατοµικευµένες θεραπευτικές παρεµβάσεις. Η εξέταση βρίσκει τις ανισορροπίες στο ανοσοποιητικό σύστηµα ελέγχοντας συγκεκριµένες κυτοκίνες, πρωτεΐνες δηλαδή που χρησιµοποιεί το ανοσοποιητικό σύστηµα για την επικοινωνία των κυττάρων του. Γνωρίζοντας την ισορροπία Th1 / Th2 σε σχέση µε το υποκείµενο νόσηµα, µπορούν να γίνουν οι κατάλληλοι θεραπευτικοί χειρισµοί ώστε να επανέλθει η ισορροπία στο ανοσοποιητικό.

  • Έλεγχος Χρόνιας Φλεγµονής

Ο έλεγχος της χρόνιας φλεγµονής της Διαγνωστικής Αθηνών αποτελεί το µοναδικό τρόπο ελέγχου της χρόνιας φλεγµονής, µιας ύπουλης, χωρίς κανένα σύµπτωµα και σηµείο παθολογικής, κατάστασης. Η χρόνια φλεγµονή συµβάλλει στην παθογένεση τουλάχιστον επτά από τις δέκα κυριότερες αιτίες θανάτου του δυτικού κόσµου (καρδιακές παθήσεις, καρκίνος, χρόνια νοσήµατα του αναπνευστικού, εγκεφαλικά επεισόδια, νόσος Alzheimer, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήµατα των νεφρών) αλλά και τη γήρανση του οργανισµού.

Η χρόνια φλεγµονή είναι µια φθοροποιός διεργασία και αποτελεί έναν σηµαντικό παράγοντα στην ανάπτυξη εκφυλιστικών νοσηµάτων και την απώλεια σηµαντικών λειτουργιών του οργανισµού. Η χρόνια, χαµηλού επιπέδου φλεγµονή, εξαιτίας της σιωπηλής της φύσης (δεν δίνει συµπτώµατα), πολλαπλασιάζει την καταστροφική της δύναµη. Στην πραγµατικότητα, η χρόνια φλεγµονή, µπορεί να παραµείνει απαρατήρητη για χρόνια ή ακόµη και δεκαετίες, καταστρέφοντας τις κυτταρικές λειτουργίες σε όλο το σώµα. Επειδή η χρόνια φλεγµονή συµµετέχει σηµαντικά στην έκπτωση των λειτουργιών που σχετίζονται µε την διαδικασία της γήρανσης, επινοήθηκε ο όρος «inflammaging», δηλαδή «φλεγµονή-γήρανση».

Με τις κατάλληλες θεραπευτικές παρεµβάσεις (τρόπος ζωής, διατροφή, συµπληρώµατα, φάρµακα) µπορεί ο οργανισµός να επιστρέψει ξανά στο φυσιολογικό.

Πώς γίνεται;

Οι εξετάσεις ImmuneScan® πραγματοποιούνται εύκολα και µπορεί να γίνουν:

  • Με ραντεβού στη Διαγνωστική Αθηνών
  • Απευθυνόµενοι στους συνεργάτες µας σε όλη την Ελλάδα
  • Με αποστολή δείγµατος µέσω courier. Κάντε την ηλεκτρονική σας παραγγελία στο eshop.athenslab.gr

Βρίσκουµε τις αιτίες. Επιλέγετε τις λύσεις!

Share it