URL path: Αρχική σελίδα // Candida guilliermondii, Μοριακός Έλεγχος

Candida guilliermondii, Μοριακός Έλεγχος

Ο μοριακός έλεγχος για την Candida guilliermondii (Meyerozyma guilliermondii) χρησιμοποιείται για την άμεση, με υψηλή ειδικότητα και ευαισθησία εργαστηριακή διάγνωση του μύκητα (ζυμομύκητα) σε διάφορα βιολογικά υλικά. Ο μοριακός έλεγχος για την Candida guilliermondii (Meyerozyma guilliermondii) περιλαμβάνεται στην εξέταση για 14 διαφορετικά είδη Ζυμομυκήτων, Μοριακός Έλεγχος MycoScreen™.

Περισσότερες Πληροφορίες

Η Candida guilliermondii είναι ένα ασυνήθιστο είδος Candida που σχετίζεται συχνότερα με ονυχομυκητίαση και σπάνια θεωρείται ως αιτία διεισδυτικής μυκητιασικής λοίμωξης.

Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι αν και σπάνια, η C. guilliermondii μπορεί να εμφανίσει μειωμένη ευαισθησία σε πολλές διαφορετικές κατηγορίες αντιμυκητιασικών παραγόντων, μπορεί να μεταδοθεί από ασθενή σε ασθενή στο νοσοκομειακό περιβάλλον και μπορεί να συσχετίζεται με την παρουσία ξένου σώματος (π.χ. καθετήρα) ενδοαγγειακά. Πρόσφατα δεδομένα επιβεβαιώνουν τη μειωμένη ευαισθησία αυτού του είδους στη φλουκοναζόλη.

Εκτός από περιορισμένες παρατηρήσεις, υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες σχετικά με την επιδημιολογία, τη συχνότητα εμφάνισης και το προφίλ ευαισθησίας έναντι των αντιμυκητιασικών φαρμάκων αυτού του σπάνιου είδους Candida. Δεδομένου του γεγονότος ότι τα διαθέσιμα δεδομένα υποδηλώνουν την πιθανότητα μειωμένης ευαισθησίας της C. guilliermondii σε πολυένια, αζόλες, φλουκυτοσίνη και εχινοκανδίνες, φαίνεται ότι πρέπει να συγκεντρωθούν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με αυτό το ευκαιριακό παθογόνο.

Η Candida guilliermondii είναι ευρέως διαδεδομένη στη φύση (συνήθως απομονώνεται από έντομα, έδαφος, φυτά, ατμόσφαιρα, θαλασσινό νερό, εκκρίματα διαφόρων δέντρων και επεξεργασμένα τρόφιμα) και είναι ένα κοινό συστατικό της φυσιολογικής ανθρώπινης μικροχλωρίδας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Candida guilliermondii ευθύνεται για το 1 έως 2% του συνόλου των περιπτώσεων καντινταιμίας.

Τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της Candida guilliermondii

  • Αιτιολογικός παράγοντας ονυχομυκητίασης
  • Αιτιολογικός παράγοντας διεισδυτικής καντιντίασης σε ασθενείς με νεοπλασματικά νοσήματα (αιματολογικές παθήσεις, συμπαγείς όγκοι και ουδετεροπενία) και σε ασθενείς μετά από καρδιαγγειακές ή ενδοκοιλιακές επεμβάσεις
  • Μπορεί να προκαλέσει καντινταιμία που σχετίζεται με καθετήρες
  • Μπορεί να προκαλέσει καντιντιασική οστεομυελίτιδα
Επιπρόσθετες πληροφορίες
Share it