URL path: Αρχική σελίδα // Σακχαρομύκητας (Saccharomyces cerevisiae), Μοριακός Έλεγχος

Σακχαρομύκητας (Saccharomyces cerevisiae), Μοριακός Έλεγχος

Ο μοριακός έλεγχος για τον Saccharomyces cerevisiae χρησιμοποιείται για την άμεση, με υψηλή ειδικότητα και ευαισθησία εργαστηριακή διάγνωση του μύκητα (ζυμομύκητα) σε διάφορα βιολογικά υλικά. Ο μοριακός έλεγχος για τον Saccharomyces cerevisiae περιλαμβάνεται στην εξέταση για 14 διαφορετικά είδη Ζυμομυκήτων, Μοριακός Έλεγχος MycoScreen™.

Περισσότερες Πληροφορίες

Οι μύκητες του γένους Saccharomyces είναι ευκαιριακά παθογόνοι μικροοργανισμοί που φυσιολογικά εμφανίζονται στους βλεννογόνους της στοματικής κοιλότητας και του κόλπου, στα κόπρανα και τα πτύελα. Ο Saccharomyces cerevisiae (Σακχαρομύκητας) είναι ένα από τα πιο κοινά είδη του γένους που μπορεί να προκαλέσει παθολογικές καταστάσεις. Ορισμένοι ασθενείς διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων των ασθενών με χαμηλή αντιδραστικότητα του ανοσοποιητικού συστήματος, των πρόωρων βρεφών, των ασθενών που λαμβάνουν προβιοτικά, των εργαζομένων στη βιομηχανία τροφίμων που έρχονται σε άμεση επαφή με τη μαγιά της μπύρας ή της αρτοποιίας. Τα είδη Saccharomyces βρίσκονται παντού και έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες στην αρτοποιία και την παραγωγή μπύρας και κρασιού και είναι κοινώς γνωστά ως μαγιά αρτοποιίας ή μπύρας.

Ο S. cerevisiae μπορεί να προκαλέσει επιφανειακές και διεισδυτικές μυκητιάσεις: αιδοιοκολπίτιδα, οστεομυελίτιδα, αλλεργική βρογχοπνευμονική μυκητίαση (παρατηρείται συχνότερα σε ασθενείς με κυστική ίνωση και βρογχικό άσθμα), οξεία πυελονεφρίτιδα και μυκητιάσεις ειδικά σε άτομα με καρκίνους, ενδοπροθέσεις και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Επιπρόσθετες πληροφορίες
Share it