URL path: Αρχική σελίδα // Blog // Εντερικό Μικροβίωμα - EnteroScan® // Αδυνάτισμα: Μεγάλο περιοδικό ομορφιάς υποκλίνεται στο εντερικό μικροβίωμα!
Blog
Εντερικό Μικροβίωμα - EnteroScan®

Αδυνάτισμα: Μεγάλο περιοδικό ομορφιάς υποκλίνεται στο εντερικό μικροβίωμα!

Οι εξελίξεις στη μόδα και στην ομορφιά παγκοσμίως εξακολουθούν να ελέγχονται από τα μεγάλα περιοδικά μόδας και τους bloggers. Όταν, λοιπόν ένα περιοδικό μόδας και ομορφιάς του μεγέθους του αμερικανικού “Harper’s Bazaar” αφιερώνει ένα εκτενές άρθρο του στο εντερικό μικροβίωμα, σημαίνει ότι μίλησε με γιατρούς, το έψαξε και προτείνει στους αναγνώστες του νέες μεθόδους και τάσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν, με “Harper’s Bazaar” “η δύναμη κρύβεται στα μικρά” εννοώντας τα απειροελάχιστα βακτήρια που φωλιάζουν στο γαστρεντερικό μας σύστημα. Η συντάκτρια του άρθρου Liz Krieger μίλησε με τον δόκτορα Mark Hyman, διευθυντή του Κέντρου Λειτουργικής Ιατρικής του Κλίβελαντ για να εξηγήσει στις αναγνώστριες ότι τα περί τα 100 τρισεκατομμύρια μικρόβια που συνιστούν το εντερικό μας μικροβίωμα παίζουν τεράστιο ρόλο από το ανοσοποιητικό μας μέχρι τη διάθεσή μας και την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με όσα είπε ο Dr Hyman, εάν το εντερικό μικροβίωμα δεν έχει αρκετά καλά βακτήρια ή έχει περισσότερα κακά μπορεί να επηρεάσει το μεταβολισμό μας και να οδηγήσει σε χρόνια φλεγμονή. “Τα κακά βακτήρια του γαστρεντερικού πυροδοτούν φλεγμονή και στέλνουν το μήνυμα στο ανοσοποιητικό που υπερλειτουργεί για να τα ξεφορτωθεί. Αυτό προκαλεί αντίσταση στην ινσουλίνη και με τη σειρά της πρόσληψη βάρους”, εξηγεί ο γιατρός.

Πώς θα αλλάξω το εντερικό μου μικροβίωμα;

Όπως εξηγεί το άρθρο του περιοδικού, η θεωρία λέει ότι όσα περισσότερα καλά βακτήρια έχουμε, τόσο καλύτερα χωνεύουμε και άρα πεινάμε λιγότερο. Το πόσα καλά βακτήρια έχουμε εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το αν γεννηθήκαμε με καισαρική ή όχι, εάν μεγαλώσαμε στην πόλη ή στο χωριό, το τι και πώς τρώμε αλλά και το τι είδους ζωή διάγουμε. Για παράδειγμα, μια μοντέρνα ζωή στην πόλη περιλαμβάνει λιγότερα προβιοτικά και πρεβιοτικά. Επιπλέον, η κατάχρηση αντιβιοτικών και αντισηπτικών καταστρέφει την πολύτιμη χλωρίδα του εντέρου με αποτέλεσμα να παίρνουμε βάρος. Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχει λύση: Με μικρές αλλαγές στον τρόπο διατροφής και συγκεκριμένες εξετάσεις ο καθένας μπορεί να αλλάξει το προφίλ του εντερικού του μικροβιώματος. Και ιδού τι προτείνει το Harper’s Bazaar:

Να τρώμε πιο “καθαρά”

Αυτό σημαίνει όχι επεξεργασμένα τρόφιμα και τρόφιμα πλούσια σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, που μειώνουν τα επίπεδα καλών βακτηρίων στο έντερο.

Περισσότερες φυτικές ίνες και πρεβιοτικά

Οι φυτικές ίνες ανήκουν στην κατηγορία των πρεβιοτικών και μπορούν να ενισχύσουν το εντερικό σας μικροβίωμα με τον καλύτερο τρόπο: αγκινάρες, κρεμμύδι, σκόρδο και πράσο αλλά και λιναρόσπορος ανήκουν στην κατηγορία των τροφών που πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά (τουλάχιστον 25 γραμμάρια τη μέρα).

Περισσότερα προβιοτικά

Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερο άπαχο στραγγιστό γιαούρτι και κεφίρ αλλά και τροφές όπως το τουρσί, η miso και το κίμτσι. Επίσης μπορείτε να πάρετε και συμπλήρωμα προβιοτικών δύο φορές τη μέρα.

Ελέγξτε το θυρεοειδή σας

Υπάρχει μια σαφής σχέση ανάμεσα στις ορμόνες σας και το εντερικό μικροβίωμα. Μεταξύ άλλων, ο υποθυρεοειδισμός επηρεάζει την καλή λειτουργία του εντερικού μικροβιώματος, για το λόγο αυτό ελέγξτε τη λειτουργία του με εξετάσεις αίματος και έναν υπέρηχο.

Κάντε έναν πλήρη έλεγχο EnteroScan!

Με πολύ απλό τρόπο, σε ένα δείγμα κοπράνων, μπορείτε να ελέγξετε σε ποια ακριβώς κατάσταση βρίσκεται το εντερικό σας μικροβίωμα. Η Διαγνωστική Αθηνών, ένα πρωτοπόρο μικροβιολογικό εργαστήριο που δίνει έμφαση στη Λειτουργική Ιατρική, σας παρέχει το EnteroScan, τον μοναδικό έλεγχο του εντερικού μικροβιώματος που θα σας δώσει απαντήσεις για την ισορροπία ή όχι καλών και κακών βακτηρίων στο γαστρεντερικό σας σύστημα! Καλέστε τώρα στο 210-777654 και κλείστε το ραντεβού σας! Κάντε το επόμενο βήμα στην ασφαλή απώλεια βάρους!

 

Share it