URL path: Αρχική σελίδα // Blog // Εντερικό Μικροβίωμα - EnteroScan® // Γιατί δεν αδυνατίζω; Έχουμε την επιστημονική απάντηση!
Blog
Εντερικό Μικροβίωμα - EnteroScan®

Γιατί δεν αδυνατίζω; Έχουμε την επιστημονική απάντηση!

Γιατί δεν χάνω κιλά με τίποτα; Γιατί ενώ κάνω δίαιτα παχαίνω; Αυτά είναι τα καίρια ερωτήματα που απασχολούν πάρα πολλές γυναίκες και άνδρες και σπανίως παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις!

Αν ακόμα αναρωτιέστε γιατί ενώ προσέχετε τη διατροφή σας δεν χάνετε βάρος, αν σας ταλανίζουν λίγα ή περισσότερα κιλά που δεν σας αφήνουν να χαρείτε το σώμα σας, αν κάνατε όλες τις πιθανές και απίθανες δίαιτες αλλά καταλήξατε πάλι στο... μηδέν, ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα κυριολεκτικά στη ρίζα του! Και η ρίζα του βρίσκεται σε ένα πολύπλοκο όργανο που λέγεται “εντερικό μικροβίωμα”.

Τι είναι το εντερικό μικροβίωμα

Το έχουν αποκαλέσει και “δεύτερο εγκέφαλο”, πλέον θεωρείται ξεχωριστό όργανο πολύ πιο σημαντικό ίσως ακόμη και από το δέρμα και υπάρχει... μέσα μας! Το εντερικό μικροβίωμα είναι όλα αυτά τα πολύτιμα μικρόβια και μύκητες, όλα “καλά” που κατοικούν στο γαστρεντερικό μας σύστημα και σχηματίζονται από τη στιγμή που θα γεννηθούμε, αφού τα πρώτα βακτήρια του εντέρου μας προέρχονται από την ίδια τη μητέρα μας. Το εντερικό μικροβίωμα μέχρι τώρα δεν είχε μελετηθεί τόσο εκτενώς, πλέον όμως οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι πάρα πολλά προβλήματα υγείας βρίσκουν τη λύση τους ανάλογα με το πόσο πλούσιο είναι το εντερικό μας μικροβίωμα.

Πώς επηρεάζει την απώλεια βάρους;

Όταν καταναλώνουμε τροφή, το γαστρεντερικό μας σύστημα τη διασπά σε μικρότερα κομμάτια. Μόνο τα πολύ διασπασμένα κομμάτια απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος. Τα υπόλοιπα αποβάλλονται από τον οργανισμό ως “απόβλητα”. Με άλλα λόγια, ο οργανισμός δεν απορροφά όλες τις θερμίδες που τρώμε. Τα βακτήρια του γαστρεντερικού μας παίζουν καίριο ρόλο στη διάσπαση της τροφής. Κάποια από αυτά έχουν την ικανότητα να να διασπούν την τροφή σε αυτά τα πολύ μικρά κομμάτια που χωνεύονται, μας προσθέτουν θερμίδες και τείνουν να αυξήσουν το βάρος μας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι αν έχουμε πολλά τέτοια βακτήρια στο έντερό μας είναι πιο δύσκολο να χάσουμε βάρος.

Για παράδειγμα, οι επιστήμονες μετέφεραν βακτήρια από το εντερικό μικροβίωμα δύο ποντικιών-ένα παχύσαρκο και ένα αδύνατο- σε ένα τρίτο που από τη γέννησή του δεν διέθετε μικροβίωμα. Τα βακτήρια του παχύσαρκου ποντικιού έκαναν το “καθαρό” ποντίκι να παχύνει ενώ τα βακτήρια του αδύνατου διατήρησαν αδύνατο και το “καθαρό” ποντίκι. Οι έρευνες δεν έμειναν βέβαια μόνο στα ποντίκια αλλά και στους ανθρώπους όπου έδειξαν τα ίδια αποτελέσματα.

Τι πρέπει να κάνω για να χάσω βάρος;

Αφού οι αλλαγές στη σύνθεση και στη λειτουργία του εντερικού μικροβιώματος επηρεάζουν την απώλεια βάρους αλλά την εμφάνιση μεταβολικών νοσημάτων που σχετίζονται με την παχυσαρκία, ελέγχοντας το εντερικό μικροβίωμα και τις λειτουργίες του μπορούμε να εφαρμόσουμε θεραπευτικές παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε αιτιολογικά τα νοσήματα αυτά! Οι αλλαγές στη διατροφή, τα κατάλληλα συμπληρώματα μπορούν να “ξεμπλοκάρουν” την απώλεια βάρους και να σας δώσουν επιτέλους το σώμα που ονειρεύεστε. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και η Διαγνωστική Αθηνών είναι πρωτοπόρα σε αυτήν. Είναι το πρώτο εργαστήριο στην Ελλάδα που εφαρμόζει την εξέταση EnteroScan® Obesity (Παχυσαρκίας & Μεταβολικών Νοσημάτων) και δίνει καίριες απαντήσεις και λύσεις σε ασθενείς με:

  • Παχυσαρκία
  • Αδυναμία ελέγχου του σωματικού βάρους
  • Μεταβολικό σύνδρομο
  • Αθηροσκλήρωση
  • Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2
  • Μη-αλκοολική λιπώδη διήθηση του ήπατος
     

Η εξέταση γίνεται σε δείγμα κοπράνων, χωρίς πόνο και κόπο ακόμη και αν δεν βρίσκεστε στην Ελλάδα και μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή! Γι' αυτό μην διστάζετε! Καλέστε τώρα στο 210-7777654, κλείστε το ραντεβού σας και η ομάδα της Διαγνωστικής Αθηνών θα είναι δίπλα σας!

Share it