URL path: Αρχική σελίδα // Blog // Βιταμίνες & Μικροθρεπτικά - NutriScan® // Τα πολλά φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο για κατάθλιψη
Blog
Βιταμίνες & Μικροθρεπτικά - NutriScan®

Τα πολλά φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο για κατάθλιψη

Τα πολλά φρούτα μειώνουν τον κίνδυνο για κατάθλιψη. Σε διάφορες μελέτες κατά το παρελθόν έχει αναφερθεί η συσχέτιση μεταξύ της διατροφής και της κατάθλιψης. Η Gita Mishra, από το Πανεπιστήμιο του Queensland (Αυστραλία) και οι συνεργάτες της μελέτησαν τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από 6.271 γυναίκες, με μέση ηλικία τα 55 χρόνια, που συμμετείχαν σε μια αυστραλιανή διαχρονική μελέτη για την υγεία των γυναικών. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν τουλάχιστον δύο μερίδες φρούτων την ημέρα, έπασχαν λιγότερο από κατάθλιψη από ότι οι γυναίκες που έτρωγαν λιγότερες μερίδες φρούτων. Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε επίσης ότι η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων φρούτων καθημερινά, είχε προστατευτική δράση και κατά της μελλοντικής ανάπτυξης κατάθλιψης. Οι συγγραφείς της μελέτης συμπέραναν ότι: «Η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων μπορεί να είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στη μείωση της συχνότητας εμφάνισης καταθλιπτικών συμπτωμάτων σε γυναίκες μέσης ηλικίας.»

Πηγή: Mihrshahi S, Dobson AJ, Mishra GD. “Fruit and vegetable consumption and prevalence and incidence of depressive symptoms in mid-age women: results from the Australian longitudinal study on women's health.” Eur J Clin Nutr. 2014 Oct 29.

Share it