URL path: Αρχική σελίδα // Ανθρώπινος T-Λεμφοτρόπος Ιός 1 & 2 (HTLV-1 & HTLV-2), Αντισώματα Ολικά

Ανθρώπινος T-Λεμφοτρόπος Ιός 1 & 2 (HTLV-1 & HTLV-2), Αντισώματα Ολικά

Η μέτρηση των αντισωμάτων έναντι των ανθρώπινων Τ-λεμφοτρόπων ιών τύπου 1 και τύπου 2 χρησιμοποιείται για τη διάγνωση της λοίμωξης από τους συγκεκριμένους ιούς.

Ο ανθρώπινος Τ-λεμφοτρόπος ιός τύπου 1 (Human T Cell Lymphotropic Virus type1, HTLV-1), είναι ένας ρετροϊός τύπου C, σχετίζεται με τη λευχαιμία Τ-κυττάρων στους ενήλικες, την τροπική σπαστική παραπάρεση και άλλες απομυελινωτικές και νεοπλασματικές καταστάσεις. Πρόσφατα αποδείχθηκε ότι η λοίμωξη από τον HTLV-1 συνδέεται με χρόνιες λεμφοκυτταρικές λευχαιμίες των Τ-και Β-κυττάρων, πολλαπλό μυέλωμα, ορισμένες περιπτώσεις μη-Hodgkin λεμφωμάτων, πολυμυοσίτιδα, αρθρίτιδα, σάρκωμα Kaposi, ραγοειδίτιδα και σπογγοειδή μυκητίαση. Ο ανθρώπινος Τ-λεμφοτρόπος ιός τύπου 1 κατανέμεται σε ολόκληρο τον κόσμο, σε αντίθεση με τον ανθρώπινο Τ-λεμφοτρόπος ιό τύπου 2 (HTLV-2), ο οποίος είναι ένας ιός του νέου κόσμου, ευρισκόμενος συχνότερα μεταξύ των Αμερικανών στη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Ο HTLV-2 απομονώθηκε αρχικά από έναν ασθενή με Τ-λεμφοκυτταρική λευχαιμία εκ τριχωτών κυττάρων, αλλά δεν έχει σαφώς αποδειχθεί ότι είναι παθογόνος. Πρόσφατα ευρήματα υποδεικνύουν ότι ο HTLV-2 μπορεί να σχετίζεται με άλλες λευχαιμίες και λεμφώματα. Ένα υψηλό ποσοστό οροθετικών ως προς τον HTLV-2, έχει παρατηρηθεί μεταξύ των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Τόσο ο HTLV-1 όσο και ο HTLV-2 μολύνουν τα CD4 λεμφοκύτταρα και μπορεί να μεταδοθούν με τη σεξουαλική επαφή, την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών, με μεταγγίσεις μολυσμένου αίματος, μέσω του πλακούντα από τη μητέρα στο έμβρυο και μέσω του μητρικού γάλακτος.

 

 

 

Σημαντική Σημείωση

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων αποτελούν την σημαντικότερη παράμετρο για τη διάγνωση και την παρακολούθηση όλων των παθολογικών καταστάσεων. Το 70-80% των διαγνωστικών αποφάσεων βασίζεται στις εργαστηριακές εξετάσεις. Η ορθή ερμηνεία των εργαστηριακών αποτελεσμάτων επιτρέπει στον γιατρό να διακρίνει την "υγεία" από τη "νόσο".

Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων δεν πρέπει να ερμηνεύονται ως το αριθμητικό αποτέλεσμα μιας μεμονωμένης ανάλυσης. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων πρέπει να ερμηνεύονται σε σχέση με το ατομικό και οικογενειακό ιστορικό, τα κλινικά ευρήματα και τα αποτελέσματα άλλων εργαστηριακών εξετάσεων και πληροφοριών. Ο προσωπικός σας γιατρός μπορεί να εξηγήσει τη σημασία των αποτελεσμάτων των εξετάσεων σας.

Στη Διαγνωστική Αθηνών απαντάμε σε κάθε σας απορία σχετικά με τις εξετάσεις που κάνετε στο εργαστήριο μας και επικοινωνούμε με τον γιατρό σας προκειμένου να έχετε την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα.

Επιπρόσθετες πληροφορίες
Share it