URL path: Αρχική σελίδα // Blog // Τροφική Δυσανεξία - TrophoScan® // TrophoScan® Έλεγχος Τροφικής Δυσανεξίας (Έντυπο)
Blog
Τροφική Δυσανεξία - TrophoScan®

TrophoScan® Έλεγχος Τροφικής Δυσανεξίας (Έντυπο)

Το TrophoScan® είναι το πιο έγκυρο εργαστηριακό τεστ για την  Τροφική Δυσανεξία. Στο TrophoScan® χρησιµοποιείται η εξειδικευµένη µέθοδος ELISA που µετράει την παρουσία ειδικών IgG αντισωµάτων στο αίµα, για περισσότερα από 400 διαφορετικά τρόφιµα και χηµικά πρόσθετα τροφίµων.

Καινοτοµίες και Πλεονεκτήµατα

Το TrophoScan® έχει σχεδιασθεί και δηµιουργηθεί εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Τα αντιγόνα των τροφών που χρησιµοποιούνται για τον έλεγχο, έχουν προέλθει από προϊόντα που µπορούµε να βρούµε και να καταναλώσουµε στην ελληνική αγορά, καινοτοµία που βοηθάει στη διαλεύκανση των περισσότερων περιπτώσεων Τροφικής Δυσανεξίας.

Οι τροφές που κατά κοινή συνήθεια µαγειρεύονται (π.χ. κρέατα, πουλερικά, ψάρια), υφίστανται µια ισοδύναµη µε το µαγείρεµα εργαστηριακή προεργασία, έτσι ώστε να δείχνουν την πραγµατική δοµή των τροφίµων που καταναλώνουµε. Άλλη µια καινοτοµία που βοηθάει στην ανίχνευση των πραγµατικών περιπτώσεων Τροφικής Δυσανεξίας.

Ο έλεγχος των αντισωµάτων µε το TrophoScan® είναι ποσοτικός και τα αποτελέσµατα δίνονται µε αναλυτικό και απόλυτα κατανοητό τρόπο και επιτρέπει να ξεκινήσετε άµεσα το πρόγραµµα διατροφής σας.

Κάθε τρόφιµο και χηµικό πρόσθετο ελέγχεται µόνο του και όχι µαζί µε άλλα οµοειδή (όπως σε παλαιότερης τεχνολογίας συστήµατα ελέγχου µε µέτρηση της κυτταροτοξικότητας) που στην πραγµατικότητα ελέγχουν οµάδες τροφών χωρίς να τα ξεχωρίζουν.

Σε όλα τα στάδια προετοιµασίας και διενέργειας του TrophoScan® διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι ποιότητας προκειµένου να διασφαλιστεί απόλυτα η ακρίβεια των αποτελεσµάτων.

Το TrophoScan® είναι το µοναδικό τεστ ελέγχου Τροφικής Δυσανεξίας σε παγκόσµιο επίπεδο µε τόσες πολλές επιλογές και συνδυασµούς τροφίµων, κάνοντας ακόµη πιο εύκολη την επιλογή του καταλληλότερου συνδυασµού για εσάς.

Η ταχύτητα και αξιοπιστία των αποτελεσµάτων και ταυτόχρονα η πολύ προσιτή τιµή καθιστούν το TrophoScan® την καλύτερη επιλογή στον έλεγχο της Τροφικής Δυσανεξίας.


Νοιώστε καλύτερα σε 3 απλά βήµατα
  1. Έλεγχος Τροφικής Δυσανεξίας με το TrophoScan®
  2. Σχεδιασμός διατροφικού πλάνου
  3. Εφαρμογή διαιτητικών αλλαγών

Μηχανισµοί Τροφικής Δυσανεξίας

Η Τροφική Δυσανεξία προκύπτει όταν το ανοσοποιητικό σύστηµα αναγνωρίζει τις τροφές που καταναλώνουµε ως «εισβολείς» και αµύνεται παράγοντας αντισώµατα εναντίον αυτών των τροφών. Οι µηχανισµοί µέσω των οποίων αυτά τα αντισώµατα οδηγούν σε νοσήµατα είναι δύο:

Φλεγµονώδεις Μηχανισµοί: Τα συµπλέγµατα αντισώµατος-αντιγόνου µπορούν να εναποτεθούν σε διάφορους ιστούς και να ξεκινήσουν την διαδικασία φλεγµονής και βλάβης των ιστών οδηγώντας έτσι σε καταστάσεις όπως την παχυσαρκία, τη λιπώδη διήθηση του ήπατος και την αθηροσκλήρωση.

Αυτοάνοσοι Μηχανισµοί: Τα αντιγόνα των τροφών µπορεί να µοιάζουν µε διάφορα στοιχεία των ιστών, µε συνέπεια τα αντισώµατα που προκύπτουν να «επιτίθενται» έναντι των ιστών - διασταυρούµενες αντιδράσεις - και να εξελίσσονται σε αυτοανοσίες, όπως για παράδειγµα τη ρευµατοειδή αρθρίτιδα, το συστηµατικό ερυθηµατώδη λύκο και τη σκλήρυνση κατά πλάκας.

Η Κοιλιοκάκη αποτελεί την πιο χαρακτηριστική και καλύτερα µελετηµένη Τροφική Δυσανεξία. Θυµηθείτε ότι στη θέση της γλουτένης µπορεί να βρίσκεται οποιοδήποτε άλλο τρόφιµο.

Υπολογίζεται ότι το 45% του ενήλικου πληθυσµού υποφέρει από κάποια εκδήλωση Τροφικής Δυσανεξίας µε τις γυναίκες να επηρεάζονται σε µεγαλύτερη αναλογία από τους άνδρες.

Συµπτώµατα της Τροφικής Δυσανεξίας

Τα συµπτώµατα της Τροφικής Δυσανεξίας εµφανίζονται καθυστερηµένα µετά από αρκετές ώρες ή και ηµέρες από την κατανάλωση του «ένοχου» τροφίµου κάνοντας έτσι δύσκολο τον συσχετισµό τους µε το αίτιο. Το TrophoScan® θα σας βοηθήσει στον εντοπισµό των ένοχων τροφών και στον σχεδιασµό του κατάλληλου διατροφικού πλάνου. Οι ασθενείς που πάσχουν από Τροφική Δυσανεξία έχουν διάφορα συµπτώµατα:

Γαστρεντερικό: Έµετος, δυσκοιλιότητα, διάρροια, φουσκώµατα, οισοφαγίτιδα, λειτουργική δυσπεψία, κοιλιοκάκη, ευαισθησία στη γλουτένη (οροαρνητική κοιλιοκάκη), σύνδροµο ευερέθιστου εντέρου (σπαστική κολίτιδα, IBS), φλεγµονώδη νοσήµατα του εντέρου (ελκώδης κολίτιδα και νόσος Crohn, IBD), σύνδροµο διαρρέοντος εντέρου

Μυοσκελετικό: Μυϊκή δυσκαµψία, αδυναµία, αρθραλγίες, ρευµατοειδής αρθρίτιδα, σύνδροµο Sjοgren

Αναπνευστικό: Βρογχίτιδα, άσθµα, ρινίτιδα, παραρρινοκολπίτιδα, υπερτροφία αδενοειδών εκβλαστήσεων

Νευρικό: Πονοκέφαλοι, ηµικρανίες, αδυναµία συγκέντρωσης, διαταραχές µνήµης, σύνδροµο υπερκινητικότητας - διάσπασης προσοχής (ADHD), κατάθλιψη και διαταραχές της διάθεσης, στρες, σκλήρυνση κατά πλάκας, οπτική νευροµυελίτιδα

Δέρµα: Κνησµός, ερυθρότητα, κνίδωση, ατοπική δερµατίτιδα, έκζεµα, ερπητοειδής δερµατίτιδα

Συστηµατικές Εκδηλώσεις: Παχυσαρκία και αδυναµία ελέγχου του σωµατικού βάρους, κατακράτηση νερού, κόπωση, πυρετός, εφιδρώσεις, λιπώδης διήθηση ήπατος, αθηρωµάτωση

Κάντε τώρα το δικό σας TrophoScan® και βοηθήστε τον εαυτό σας να νιώσει καλύτερα!
Πώς γίνεται

Το TrophoScan® πραγµατοποιείται µε τη λήψη λίγων σταγόνων αίµατος και µπορεί να γίνει:

  • Με αιµοληψία στη Διαγνωστική Αθηνών
  • Απευθυνόµενοι στους συνεργάτες µας σε όλη την Ελλάδα
  • Στο σπίτι µε λήψη αίµατος από το δάκτυλο. Η αποστολή - επιστροφή του κιτ συλλογής γίνεται µε courier
Επιλογές TrophoScan®

Eπιλέξτε το κατάλληλο TrophoScan ανάλογα µε τις προσωπικές σας διατροφικές προτιµήσεις:

Ο πιο αποτελεσµατικός και έγκυρος τρόπος στη διάγνωση της Τροφικής Δυσανεξίας
Share it